Bjelovarčani dobivaju izravnu željezničku ljetnu turističku liniju do Splita

Sezonskim vlak će na relaciji Osijek-Bjelovar-Zagreb-Split voziti od 1. srpnja do 29. kolovoza
04_05_2022_2_(5) Bjelovarsko-bilogorska županija

Novi vlakovi, veći broj linija prema Zagrebu i uvođenje sezonskog turističkog vlaka kojim će Bjelovarčani po prvi put moći izravno putovati do Splita – novosti su HŽ Putničkog prijevoza koje su u srijedu predstavili direktor te tvrtke Željko Ukić i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

-Po prvi puta Bjelovar ćemo izravnom linijom spojiti s Jadranom – sezonskim vlakom koji će na relaciji Osijek-Bjelovar-Zagreb-Split voziti od 1. srpnja do 29. kolovoza- najavio je župan Marušić.

Pritom će, svi mlađi od 18 godina, sukladno zaključcima Vlade RH, putovati besplatno, dodao je. Župan je istaknuo i kako će se od prosinca ove godine, novim voznim redom koji tada stupa na snagu, uvesti dvije nove linije vlaka od Osijeka preko Bjelovara do Zagreba i nazad, kao i da će se uskoro obnoviti prilično dotrajali vozni park.

-Krajem prosinca iduće godine očekujemo da ćemo dobiti dva nova niskopodna vlaka što smatramo velikim uspjehom jer će podignuti kvalitetu prijevoza, ali i omogućiti još bolju povezanost vlakom Bjelovara i Zagreba- istaknuo je Marušić.

Direktor HŽ Putničkog prijevoza je rekao da tvrtka na čijem je čelu želi što kvalitetnije integrirati Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju u sustav prigradskog prijevoza.

-U voznom redu koji će stupiti na snagu u prosincu ove godine povećat ćemo broj linija koji će povezati Bjelovar i Zagreb jer uvodimo dvije nove linije od Osijeka do Zagreba, jednu dnevnu i jednu noćnu- objasnio je Ukić, dodajući kako će u idućem voznom redu na relaciji Zagreb-Osijek biti ukupno 14 linija.

Istaknuo je kako HŽ Putnički prijevoz radi i na podizanju kvalitete prijevoza, a čini to i obnovom voznog parka.

Hrvatska
Ostalo
Regija