BICIKLOM DO ZDRAVLJA: U subotu biciklijada od Bundeka do jezera Kipišće

Bicikliranje će početi u 10 sati na jezeru Bundek s ciljem na jezeru Kipišće u Svetoj Nedjelji, gdje je planirani dolazak oko 12 sati te će se ondje održati javno-zdravstvena edukativna akcija
Zagreb: Konferencija za medije povodom biciklijade “Biciklom do zdravlja” Marko Prpić/PIXSELL

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u subotu će se održati biciklijada “Biciklom do zdravlja” od Bundeka do jezera Kipišće u Svetoj Nedjelji, kojom će se promovirati aktivni život i rekreacija važni za očuvanje zdravlja i vitalnosti.

Glavni tajnik udruge “Biciklom do zdravlja” Ante Klarić naglasio je kako je biciklijada obiteljskog karaktera, a najavio je kako će bicikliranje početi u 10 sati na jezeru Bundek s ciljem na jezeru Kipišće u Svetoj Nedjelji, gdje je planirani dolazak oko 12 sati. Dodao je da se biciklijada, ako se zbog lošeg vremena neće moći održati, pomiče na 2. listopada.

Na cilju, na jezeru Kipišće, održat će se javno-zdravstvena edukativna akcija, a zdravstvenim radnicima pridružit će se i udruge s prigodnim programom te animirati građane na zdrav način života, bicikliranje i aktivnost kroz život, kazao je Klarić.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” drugu godinu zaredom je suorganizator, a ravnatelj Zvonimir Šostar kazao je da je posljednjih godina tjelesna aktivnost bila u mnogome zanemarena, posebice zbog epidemije koronavirusa, dok je ravnatelj Doma zdravlja Zagreb Zapad Miroslav Hanževački istaknuo kako im je želja što uvjerljivije pozvati sve da što učestalije budu fizički aktivni te bicikl smatraju idealnim medijem za to.

Pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirela Šentija Knežević pritom je naglasila kako je važno dnevno se kretati više od pola sata, što doprinosi boljoj psiho-fizičkoj formi, prevenciji kardiovaskularnih rizika, boljoj mentalnoj higijeni i zdravlju te pozitivno utječe na osobni rast i razvoj.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska