Biatlonac Matija Legović peti na Europskom olimpijskom festivalu mladeži

Za pobjednikom je zaostao 45.1 sekundu
biatlon

Daroviti 17-godišnji hrvatski biatlonac Matija Legović osvojio je peto mjesto u sprintu (7,5 km) održanom na zimskom Europskom olimpijskom festivalu mladeži u talijanskom mjestu Forni Avoltri.

Legović je bio odličan u prvoj polovici utrke, s najboljim prolaznim vremenima sve do drugog gađanja, na kojem je u stojećem stavu imao čak tri promašaja te zbog toga morao triput optrčati kazneni krug. Unatoč tim promašajima, hrvatski reprezentativac bio je odličan u trkačkom dijelu i uspio osvojiti vrlo dobro peto mjesto zaostavši za pobjednikom, Slovencem Pavelom Trojerom (20:38.7 minuta), za 45.1 sekundi.

Drugi hrvatski predstavnik, 16-godišnji Filip Crnić, imao je četiri promašaja u stojećem stavu i osvojio je 33. mjesto sa zaostatkom od dvije minute i 48.3 sekundi za pobjednikom.

U natjecanju skijaša trkača slobodnim načinom na 7,5 km Borna Kuprešak osvojio je 61. mjesto među 66 natjecatelja. Za pobjednikom, Talijanom Gabrieleom Matlijem (18:08.5 minuta), Kuprešak je zaostao za četiri minute i 49.4 sekundi.

Hrvatska
Sport