Ovogodišnje geslo je 'Mirotvorstvo čini sretnim'

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Hrvatsku

Svjetlo je nosila članica Udruge skauta “Sveti Juraj”, studentica Ramona Zglavnik te ga je uručila mons. Josipu Kuhtiću, rektoru Zagrebačke katedrale
U Zagreb stiglo betlehemsko svjetlo mira Karlo Klasic/PIXSELL

Betlehemsko svjetlo, simbol mira u svijetu, u nedjelju je pod geslom ‘Mirotvorstvo čini sretnim’, po 31. puta stiglo u Hrvatsku, u Zagrebačku katedralu, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković poručio je kako je ono poruka nade koja bi trebala učiniti svijet boljim.

Organizator te manifestacije je Saveza izviđača Hrvatske čiji su se brojni predstavnici okupili na Europskom trgu odakle su krenuli prema Katedrali. Svjetlo je nosila članica Udruge skauta “Sveti Juraj”, studentica Ramona Zglavnik te ga je uručila mons. Josipu Kuhtiću, rektoru Zagrebačke katedrale.

U ceremoniji primopredaje sudjelovao je i pokrovitelj nacionalnog dočeka Betlehemskog svjetla predsjednik Sabora Gordan Jandroković. U Bogoslužnom prostoru Blaženoga Alojzija Stepinca na Kaptolu upaljena je svijeća Betlehemskim svjetlom mira i održano bogoslužje.

U predstojećem tjednu izviđači će, osim u mnogobrojne župe, Betlehemsko svjetlo donijeti u Hrvatski sabor, Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a te u brojne druge institucije, ustanove i organizacije.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska