Skuplje za 3,5 milijuna eura u odnosu na lani

Bernardić optužio gradsku vlast da će zimsku službu platiti tri i pol puta više

Bernardić kaže da se u dijelovima Grada gdje nema konkurencije, daju i prihvaćaju ponude veće od 50 posto preko procijenjene vrijednosti
SD Davor Bernardić press 2 261123

Saborski zastupnik i predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata Davor Bernardić ustvrdio je u nedjelju da će Grad Zagreb iz džepova građana platiti zimsku službu skoro tri i pol puta više nego za prošlu zimu ili, kako kaže, otprilike 3,5 milijuna eura više.

-U samom se natječaju proizvoljno mijenjaju uvjeti kako bi se prilagodio onima koji trebaju dobiti posao. Tako se prilagođavaju kapaciteti skladišta/nadstrešnica za posipni materijal, sol, površine za zimske baze i broj vozila na njima, te se smanjuje broj vozila za zimsku službu- rekao je Bernardić na konferenciji za novinare na odlagalištu otpada Jakuševec.

Također, kaže Bernardić, u dijelovima Grada gdje nema konkurencije, daju se i prihvaćaju ponude veće od 50 posto preko procijenjene vrijednosti i odustaje se od bilo kakvog dokaza o pružanju usluge čišćenja snijega u prethodnom razdoblju.

-Znači da ceste može čistiti netko tko nikada nije niti vidio ralicu, kamoli njome upravljao u zimskim uvjetima, dakle sigurnost građana može biti ugrožena. Financijski rezultat – trećinu manje zimskih baza i 15 posto manje vozila nego prošle zime, a ugovorena cijena više nego dupla- ustvrdio je.

Naveo je i da su 2022./23. kooperanti osigurali 238 vozila u 14 baza i ukupan trošak paušala za sva vozila 2,28 milijuna eura bez PDV-a te ustvrdio da će se aktualnim ugovorom za 2023./24. osigurati 205 vozila, 9 baza, što je 3,8 milijuna eura za vozila plus cijena izlaska po radnom satu vozila, a procjena je, dodao je, da će to ukupno iznositi oko 6,5 milijuna eura bez PDV-a.

-Grad Zagreb će iz džepova građana platiti skoro 3 i pol puta više zimsku službu po vozilu i po bazi, za ovu zimu nego za prošlu- zaključio je Bernardić.

Grad Zagreb
Politika