Barbara Matić obranila naslov svjetske prvakinje

U finalu Svjetskog prvenstva u Taškentu pobijedila je drugu hrvatsku predstavniku Lauru Cvjetko
barbara matić Davor Puklavec/PIXSELL

Najbolja hrvatska džudašica Barbara Matić obranila je naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 70 kg nakon što je u finalu SP-a u Taškentu pobijedila drugu hrvatsku predstavniku Lauru Cvjetko.

Finalna borba je bila gotova za nešto više od minute, a Matić je polugom na ruci svoje suparnice stigla do pobjede. Hrvatska je tako prvi put u povijesti imala dvije predstavnice u finalu SP-a.

Za 27-godišnju Barbaru ovo je drugo svjetsko zlato nakon što je pobijedila prošle godine u Budimpešti, a zanimljivo dva puta je bila i juniorska svjetska prvakinja (2013, 2014). Dva puta je bila treća na europskim prvenstvima (2014,  2017), te Europskim igrama u Minsku (2019).

Za 21-godišnju Laru ovo je najveći uspjeh u karijeri. Prije dvije godine je postala europska prvakinja za uzrast mlađih seniora (do 23 godine). Do sada je osvojila i srebrnu medalju na juniorskom Europskom prvenstvu 2021. i srebro na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Olbiji. Cvjetko je bila i europska kadetska prvakinja 2017. u Kaunasu.

Hrvatska
Sport