BAJKMONT U RUGVICI GRADI NOVO POSTROJENJE: Nova investicija donosi daljnji prosperitet općine

Ukupna vrijednost investicije je 75 milijuna kuna

U Rugvici se trenutno gradi najveća proizvodni pogon na području Zagrebačke županije, za što je zaslužna tvrtka Bajkmont koja je u ovoj općini pronašla idealnog partnera za realizaciju nove tvornice čeličnih konstrukcija. Ova se tvrtka upravo specijalizira za izgradnju čeličnih konstrukcija za građevinu i industriju, pri čemu 70 posto svojih proizvoda izvoze.

-Trenutno radimo muzej u Washingtonu i Los Angelesu, novu sortirnicu otpada u Parizu, dok na jugu Francuske radimo projekt nuklearne fuzije. Također, za njemačko i francusko tržište radimo dijelove za željezničke vagone- upoznao nas je s radom tvrtke komercijalni direktor Bajkmonta Miroslav Bajkovec.

Tvornica koja se sada gradi nalazi se na parceli od 52 tisuće metara kvadratnih, gdje će se nalaziti tvornica od 12 tisuća kvadrata te upravna zgrada od 2 tisuće kvadrata.

-U studenome planiramo pokrenuti ovdje proizvodnju sa 130 ljudi u startu, a cilj nam je povećanje do 12 ljudi. Završetkom ove investicije na jednom ćemo mjestu imati projektiranje, proizvodnju i isporuku gotovih proizvoda- rekao nam je Bajkovec, koji je pohvalio i načelnika Matu Čička, koji im je izašao u susret.

-Ovakve investicije vuku cijelo okruženje oko sebe. Izuzetno smo sretni što smo došli u Rugvicu i da smo naišli na odličnu suradnju Općine koja nam je dostupna 24 sata dnevno- istaknuo je direktor Miroslav Bajkovec.

Novi pogon tvrtke obišao je i načelnik Mato Čičak, koji ne krije zadovoljstvo još jednom investicijom koja za daljnji prosperitet općine znači jako puno.

-Ovo je jako lijepa stvar koja sada polako dolazi svome kraju. Sretan sam kada se u mojoj Rugvici otvaraju tvornice koje izvoze, jer to je ključno, za razvoj naše zemlje- kazao je načelnik Čičak otkrivši kako Općina ima novih najava za nove investicije.

-Mi smo se prije pet godina odlučili da ćemo se prilagoditi poduzetnicima, a ne oni nama. Upravo to sada pokazuju rezultati, a zadovoljstvo poduzetnika koji tu sada rade čini nas ponosnima- poručio je načelnik Rugvice.

Uz načelnika Čička, novi pogon tvrtke Bajkmont obišli su i Marijana Petir, Krešimir Ačkar te Miro Kovač.