Anti Kosteliću nagrada za životno djelo

Ante Kostelić se nakon 23 godine rada oprašta od funkcije trenera u reprezentaciji te je za svoj rad od Hrvatskog skijaškog saveza dobio nagradu za životno djelo
PXL_130106_1406 Borna Filic/PIXSELL

Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza na svojoj je sjednici odlučio je dodijeliti Anti Kosteliću nagradu za životno djelo, a određen je i sastav reprezentacija za sljedeću sezonu u kojoj je glavni događaj nastup na Zimskim olimpijskim igrama 2022. u Pekingu, priopćili su iz HSS-a.

Ante Kostelić se nakon 23 godine rada oprašta od funkcije trenera u reprezentaciji te je za svoj rad od Hrvatskog skijaškog saveza dobio nagradu za životno djelo.

-Hrvatski skijaški savez zahvaljuje Anti na njegovom vizionarskom putu koji je završio s ukupno osvojenih deset olimpijskih medalja od kojih je pet zlatnih, četiri Velika i osam Malih kristalnih globusa, osam medalja sa svjetskih prvenstava od čega šest zlatnih te 56 pobjeda i 115 postolja u Svjetskom kupu kao i za vrlo uspješan rad zadnjih godina s braćom Kolega. Osim sjajnih rezultata, njegov rad je uvelike pomogao i doprinio stvaranju našeg respektabilnog saveza, razvoju ostalih reprezentativaca i dovođenju utrke Svjetskog kupa na Sljeme- izjavio je direktor alpskih reprezentacija i ski pool-a Vedran Pavlek te dodao:

-Hrvatski skijaški savez će nastaviti raditi vođen Antinom skijaškom i sportskom vizijom u razvoju svojih natjecatelja, a najmanje što mi možemo učiniti kako bi mu zahvalili je dodjela nagrade za životno djelo.

Prošlu skijašku sezonu svojim je sjajnim rezultatima obilježio Filip Zubčić koji je ostvario dvije pobjede u veleslalomskim utrkama za Svjetski kup, u talijanskoj Santa Caterini i bugarskom Banskom, a još se četiri puta penjao na pobjedničko postolje, što mu je drugu godinu zaredom donijelo treće mjesto u ukupnom redoslijedu najboljih veleslalomaša svijeta. Zubčić je uz to ostvarivao i odlične rezultate u slalomu te je sa 764 boda osvojio ukupno peto mjesto u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa.

Zagrepčanin se pobrinuo i da se Hrvatska nađe među osvajačima odličja na Svjetskom prvenstvu u talijanskoj Cortini d’Ampezzo, gdje je u paralelnom veleslalomu osvojio srebrnu medalju, a u klasičnom veleslalomu bio na korak do postolja, osvojivši četvrto mjesto. Uz Zubčića, najbolji rezultat od ostalih hrvatskih predstavnika na SP-u ostvario je Istok Rodeš osvajanjem šestog mjesta u slalomu.

Zahvaljujući rezultatima iz prošle sezone, u kojoj je kao pridruženi član reprezentacije osvojio 44 boda na utrkama Svjetskog kupa i osvojio 34. mjesto među najboljim slalomašima svijeta, Zagrepčanin Matej Vidović je ponovno uvršten u A reprezentaciju. Uz njega i Zubčića, u muškoj A reprezentaciji su još Istok Rodeš i Elias Kolega, dok će od skijašica u najvišem reprezentativnom razredu biti Leona Popović i Zrinka Ljutić. U muškoj B reprezentaciji su Samuel Kolega i Tvrtko Ljutić.

Hrvatska
Sport