Ana Rucner predstavila novi studijski album

U Caffe baru i Music shopu Nova predstavljen je novi studijski album violončelistice Ane Rucner, „Croatian Heritage”. Ovim albumom poznata hrvatska umjetnica slavi prirodne ljepote i običaje Hrvatske i Zagreba, a njezin desetogodišnji rad na albumu bio je inspiriran stvaranjem i obrađivanjem hrvatskih skladbi radi promocije Republike Hrvatske i njezinoga glavnog grada.

Ana je sa suradnicima obišla cijelu Hrvatsku i spojila je sve regije predstavljajući blago svih krajeva u zanimljivome glazbenom izričaju.

-Ovaj album je drugačiji od ostalih zato što svaki glazbeni broj sa sobom nosi vizualno iskustvo. Slušatelj se preko linka koji se nalazi uz svaku skladbu i s pomoću pametnog mobitela može upoznati s motivima Istre i Opatije, Dubrovnika i Sinja, Zagreba te sjevera Hrvatske i Slavonije- kazala je Ana, koja je surađivala sa Zagrebačkom filharmonijom, Stjepanom Večkovićem, Zborom Ivana Gorana Kovačića, klapom Sinj, Matejem Meštrovićem, Hrvatskim kulturno-umjetničkim društvom Osijek 1862 te Folklornim ansamblom Linđo.

Dio zarade od prodaje CD-a namijenjen je “Zakladi Ivan Bulić” koja trajno podupire obrazovanje i usavršavanje mladih koji ostvaruju zapažene rezultate te pomaže humane ideje za koje se Ivan Bulić u svome životu, obrazovanju i radu zalagao.