Aktualac u Svetoj Nedelji: Najviše pitanja o komunalnim radovima

Protekle srijede, održana je deveta sjednica Gradskog vijeća Svete Nedelje. Najviše pitanja s Aktualnog sasta odnosilo se na komunalne radove u pojedinim naseljima. 

Vijećnika Marka Kresonju (SDP) zanimalo je na kojim je dijelovima zatvoren kanal/potok Guštiraj.

-U svezi tog pitanja kontaktirali smo Hrvatske vode, a temeljem dopisa mještana naselja Rakitje. Samo zatvaranje kanala predstavlja skup postupak za razliku od klasičnog popločavanja. Projekt je već prezentiran Mjesnom odboru Rakitje, no tražili smo dodatno predstavljanje projekta i široj javnosti. Hrvatske vode pozitivno su odgovorile na naš zahtjev, te čekamo dostavu projekta kako bismo ga prezentirali javnosti- rekao je gradonačelnik Dario Zurovec.

Vijećnika HDZ-a Zdenka Tubikanca zanimalo je u kojoj je fazi izvođenje radova u Ulici Braće Ribara u Bestovju.

Gradonačelnik mu je pojasnio kako se ovdje radi o radovima na izvođenju oborinske odvodnje duž cijele ulice, te da je prilikom izvođenja radova pristigao velik broj zahtjeva građana za određenim izmjenama, a shodno tome je i produljen rok za završetak istih do 28. veljače.

Vijećnika Gorana Kanižaja (HDZ) zanimalo je pak, zašto Sveta Nedelja nije osigurala sredstva za obnovu dvorca u Kerestincu iz EU fondova.

Obrazloženje je podnio zamjenik gradonačelnika Davor Nađi istaknuvši kako sredstava u fondu za obnovu objekata kulturne baštine više nema, odnosno svi su iskorišteni, te da su se prijave na natječaj za ovu vrstu sredstava trebale napraviti znatno ranije.

-Grad Sveta Nedelja radi na projektima iz drugih područja kojima će se osigurati sredstva iz EU fondova. Tako je prijavljen projekt za energetsku obnovu škola, a izvršit će se i prijava projekta za izgradnju novog reciklažnog dvorišta- odgovorio je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi.