Akcijom Žene za žene prikupljala se sredstva za Autonomnu žensku kuću Zagreb

Na Cvjetnome trgu održana je humanitarna akcija Žene za žene na kojoj volonteri i predstavnici organizatora, Međunarodnog Inner Wheel Cluba Zagreb Gradec, informiraju građanke i građane o radu Autonomne ženske kuće, skloništa za žene koje su žrtve nasilja u obitelji.

-Autonomna ženska kuća je neprofitna organizacija, a glavna nam je aktivnost osiguravanje sigurnog mjesta za žene koje su bile zlostavljane od strane svojih partnera- objasnila je predsjednica Autonomne ženske kuće Zagreb Neva Tolle naglasivši kako je cilj ove akcije podizanje svijest o zaštiti žena od nasilja te informirati građane o tome kako se mogu uključiti u akciju i pomoći radu Autonomne ženske kuće.

Podršku akciji dao je i gradonačelnik Milan Bandić.

-Grad Zagreb će i dalje podržavati rad Autonomne ženske kuće, a to ćemo učiniti na dva načina, kroz natječaj za dodjelu sredstava i jednokratne subvencije putem Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom- rekao je gradonačelnik Bandić koji je objasnio da je zbog promjene pravila na državnoj razini Grad prisiljen promijeniti način financiranja te sigurne kuće za žrtve nasilja.

Partner akcije je Gradsko kazalište Komedija, koje će u okviru akcije, 4. svibnja izvesti pretpremijeru mjuzikla Alphonsine, autorsko djelo Veseljka Barešića, redatelja, dirigenta i scenografa. Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Autonomnoj ženskoj kući Zagreb.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo