Gotova za pola sata

Brza povrtna pita iz pećnice: Sočna, mekana i bez razvlačenja kora

Recept za laganu i ukusnu pitu koja će se svidjeti cijeloj obitelji
povrtna pita YouTube

Pite su izvrstan obrok koji se može jesti u raznim prigodama. Odlične su za doručak, večeru, užinu ili kao predjelo. Najpoznatije pite su burek i gibanica, a prava domaća pita je gužvara.

Kad vam zatreba brzo rješenje, pripremite pitu. U nastavku slijedi recept za povrtnu pitu bez kora koja se priprema brzo i jednostavno, prenosi N1.

Svi se sastojci sjedine i ispeku u pećnici. Ova turska pita s povrćem godinama oduševljava ljude diljem svijeta, a na YouTubeu ima više od 11 milijuna pregleda.

Sastojci:

– 2 krumpira
– 2 rajčice
– 3 zelene paprike
– 2 mlada luka
– 4 jaja
– 1 žličica soli
– 100 g feta sira
– 1 čaša ulja
– 1,5 čaša mlijeka
– 3,5 šalice brašna
– 2 vrećice praška za pecivo
– naribani sir

Priprema:

Krumpir, rajčicu, zelenu papriku i mladi luk narežite na sitne kockice. Rajčici ogulite kožicu. Zatim umutite jaja pa dodajte povrće, sol, nasjeckanu fetu, ulje i mlijeko. Dobro promiješajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Kalup promjera 32 cm premažite maslacem. Ulijte smjesu, pospite naribanim sirom i pecite na 200 °C oko 30-35 minuta.

Gastro
Hrvatska