MLJAC

Najfiniji doručak kad se probudite jako gladni: Sprema se lako i jednostavno, a okus je fantastičan

Svaki dan mnogima od nas ostane stari kruh s kojim najčešće ne znamo što bismo. Ako ne završi u tosteru, najčešće se iskoristi za pohani kruh koji mnogi vole, ali mu je mana što je previše mastan
prženice1 Foto: Screenshot/YouTube

Ovo popularno jelo može se pripremiti na malo drugačiji način – bez viška masnoće, jer se ne prži u dubokom ulju, već peče u pećnici. Pohani kruh iz pećnice sa sirom brz je, jeftin i ukusan doručak koji će vaši ukućani obožavati.

Najbolje od svega je što se mogu raditi razne kombinacije – u smjesu sa sirom možete dodati sitno nasjeckanu šunku, pečenicu, suhi vrat ili ono što volite. Kada su gotove, možete ih posuti naribanim sirom, a i ne morate. Odlično se slažu uz čašu jogurta.

Foto: Screenshot/YouTube

Recept za pohani kruh sa sirom iz pećnice

Iznenadit će vas koliko je jednostavan za pripremu, a okus je fantastičan.

Sastojci:

– 8 kriški starog kruha
– 300 g sira
– 2 jaja
– 200 ml mlijeka

Priprema

Kruh narežite na kriške srednje debljine. U dubljem tanjuru umutite 2 jaja, zatim dodajte sir koji prethodno izgnječite kako biste dobili kompaktnu masu. Ako koristite stariji, suši sir, možete dodati malo mlijeka – tek toliko da dobijete ujednačenu smjesu kojom ćete nadjenuti kriške kruha.

Kruh kratko umočite u tanjur s mlijekom – pazite da se ne natopi previše, dovoljno je da ga samo kratko uronite s obje strane. Tako natopljene kriške složite na lim obložen papirom za pečenje. Na svaku krišku stavite po žlicu pripremljene smjese od sira i jaja. Po želji, u smjesu možete dodati nasjeckanu šunku ili nešto drugo što volite.

Pecite u pećnici 15 do 20 minuta na 200 °C, dok korica ne postane zlatnožuta. Kada su gotove, po želji ih pospite s malo naribanog tvrdog sira (npr. gaude) i vratite na kratko u pećnicu da se sir rastopi. Poslužite uz čašu jogurta ili kiselog mlijeka. Dobar tek!

Gastro
Hrvatska