BLAŽI I STROŽI REŽIM

U Zagrebu od subote kreće posebna regulacija prometa

Povodom blagdana Svih svetih, od subote 26. listopada do nedjelje 3. studenog u zonama glavnih gradskih groblja provodit će se privremena regulacija prometa, javlja Grad Zagreb
PXL_030618_20841832 Goran Stanzl/PIXSELL

U tom periodu, javni prijevoz prema većim gradskim grobljima kao i manjim lokalnim grobljima bit će pojačan dodatnim kapacitetima, a na blagdan Svih svetih, 1. studenog, primjenjivat će se izvanredna organizacija javnog prijevoza prema glavnim gradskim grobljima, uz stroži režim ograničenja ostalog prometa.

Grad Zagreb

Na blagdan Svih svetih u petak 1. studenog, prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama prema gradskim grobljima bit će besplatan.

– Upućujemo apel Zagrepčankama i Zagrepčanima da tijekom blagdanskih dana što više koriste javni gradski prijevoz kako bi se smanjile prometne gužve i osigurala mogućnost dostojanstvenog posjeta posljednjim počivalištima najmilijih – kažu iz Grada.

Grad Zagreb

Sva će gradska groblja 31. listopada te 1. i 2. studenoga biti otvorena od 6:00 sati do 24:00 sata. Za teže pokretne osobe te osobe s invaliditetom, osiguran je besplatan prijevoz električnim vozilima i minibusom na većim gradskim grobljima (Gaj urni, Mirogoj, Miroševac, Markovo polje) za što više informacija možete pronaći na internetskim stranicama GRADSKIH GROBLJA.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Stanje u prometu može se pratiti na internetskoj stranici ZGH.HR. U privitku se nalaze vizualni prikazi blažeg (26.-31.10. i 2.-3.11.) i strožeg režima (1.11.) ograničenja prometa.

Ususret Svim Svetima zatvara se promet Voćarskom na 20 dana

Gradski ured za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost odlučio je tek 20 dana prije blagdana Svih Svetih, na kojeg velika većina građana Republike posjećuje grobove najmilijih, zatvoriti jednu od prometnica prema Mirogoju.

U odluci koju je na društvenim mrežama objavio SDP-ov zastupnik Renato Petek piše kako se odobrava zatvaranje Voćarske ulice na dijelu od ulice Horvatovec do Vončinine ulice zbog izvođenja drugih radova ili obavljanja aktivnosti na ili uz cestu koju utječu na sigurnost odvijanja prometa odnosno koje nije moguće izvesti bez zatvaranja ceste – uređenju kolnika.

Navedena prometnica bit će zatvorena od ponedjeljka 21. listopada do 11. studenog.

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će: Kružni tok Petrova – Vlaška – Vončinina – Voćarska i obratno te Petrova – Srebrnjak – Bijenička – Voćarska i obratno.

Grad Zagreb
Ostalo