EU projekt

Gradu Čazmi i osnovnoj školi odobreno sufinanciranje pomoćnika u nastavi

Gradu Čazmi odobren je maksimalni iznos sredstava od 175.000 eura
DAK_5340kopija Foto: D. Kirin

Grad Čazma, u partnerstvu s Osnovnom školom Čazma, prijavio je projekt „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza VII“.

Projekt omogućava zapošljavanje sedmero pomoćnika u nastavi, odnosno stručnih komunikacijskih posrednika koji svakodnevno pružaju pomoć za sedmero djece s teškoćama u razvoju. Cilj projekta je osigurati inkluzivno obrazovanje za učenike s teškoćama, odnosno uključiti djecu koja su zbog psihofizičkih, socijalnih, kulturnih, odgojno-obrazovnih mogućnosti izložena socijalnoj isključenosti te zbog toga ranjivija i emocionalno nedostupna. Svako dijete ima pravo na socijalnu i emocionalnu uključenost i pravo na obrazovanje, sukladno svojim mogućnostima.

Trajanje programa je 36 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta 255.276 eura. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda +, Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. i proračuna Republike Hrvatske.

Gradu Čazmi odobren je maksimalni iznos sredstava od 175.000 eura. Razlika od 80.276 eura financirat će se iz proračuna Grada Čazme.

Čazma
Ostalo