UZ BLOKOVSKO PARKIRANJE

Zagreb uvodi prvi Park & Ride. Evo što to znači

Uz uvođenje blokovskog parkiranja od 26. listopada, Zagreb dobiva još neke novitete
Djelatnici policije pretražili su i prostorije ZagrebparkingaMatija Habljak/PIXSELL

Voditelj Zagrebparkinga Dinko Herman rekao je da Zagreb od 26. listopada uvodi i prvi Park & Ride u Zagrebu.

Bit će na Borongaju, u Ulici Divka Budaka i sa zapadne strane Dinamovog stadiona gdje će korisnik s kupljenom parkirališnom kartom uz uslugu parkiranja moći koristiti i prijevoz ZET-ovom autobusnom linijom 228 prema KBC-u Zagreb, odnosno do bolnice “Rebro” i natrag.

Cijena karte bit će 2,3 eura za vozača i još jednu osobu, a za svaku osobu više plaćat će se još po jedan euro.

Time se želi povećati kapacitet parkiranja za bolnicu, gdje sada vlada ogromna prometna gužva, a vozačima omogućiti da za jednu cijenu koriste parkiranje i ZET-ov autobus koji tamo vozi.

Rekao je i da se planiraju i druge lokacije Park & Ride na obodima grada, pa će građani za istu cijenu moći koristiti parkiranje i javni prijevoz.

U studenome bi Gradska skupština trebala donijeti i odluku da se u prvoj zoni od ponedjeljka do subote parkiranje naplaćuje od 7 do 24 sata a nedjeljom od 7 do 15 sati, prenosi N1info.hr.

Herman je podsjetio i da se projektira podzemna garaža u Klaićevoj ulici ispod srednjoškolskog igrališta za 800 parkirališnih mjesta. Radi se i podzemna garaža ispod Paromlina s 350 parkirališnih mjesta, a prema ranijim najavama, rade se i pripremne radnje za garažu ispod Trga Franje Tuđmana.

Aktualno
Grad Zagreb