NEMA DILEME

Financiraju li kampanju Zorana Milanovića Rusi? Evo što kaže saborski Odbor

U utorak je održana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj je tema bila predsjednik Republike Zoran Milanović, odnosno optužbe o tome da mu kampanju financira Rusija
Zagreb: Predsjednik Milanović komentirao odluku Ustavnog suda Luka Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je da Zoran Milanović provodi prorusku politiku i da mu Rusi plaćaju kampanju. Ministar je potom u ponedjeljak izjavio da predsjednik Zoran Milanović predstavlja marionetu ruskog režima i da su njegove izjave o mogućem ruskom financiranju Milanovićeve kampanje izrečene u kondicionalu i izvučene iz konteksta.

SOA ne provodi istrage

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost SDP-ov Ranko Ostojić nakon odbora dao je izjavu za medije.

– Stiglo je izvješće, odgovor je negativan, ne mogu ići u detalje – kazao je Ostojić.

Odgovorio je na pitanje trebaju li stati sve političke rasprave na tu temu.

– To nije više pitanje za mene nego za one koji obavljaju vrlo odgovorne funkcije u ovoj državi, od ministra vanjskih poslova pa i ovih koji bi trebali biti kandidati za predsjednika, neka ne šire lažne informacije – rekao je.

– Onaj tko je govorio da se navodno već dvije godine prikupljaju dokazu ne govori istinu – dodao je Ostojić.

Kršenje Ustava

Ostojić se osvrnuo i na političku odgovornost.

– To je čisto ogovaranje i sramota za ovu zemlju, da ne govorim o kršenju Ustava. Trebali bi shvatiti da predsjednik Republike dijeli odgovornost za ovu zemlju, vanjsku politiku i njegovo ponašanje, s njime bi se trebalo savjetovati –  rekao je, prenosi N1info.hr.

Ponovio je da je negativan odgovor stigao na pitanje financira li Rusija predsjednika Republike Zorana Milanovića i prikupljaju li se dokazi.

– Dobili smo negativan odgovor i to je to, to su dvije rečenice i nema ni potrebe više – rekao je Ranko Ostojić.

Aktualno
Hrvatska
Politika