Prečasnom Frkonji nagrada za životno

Proslavljen Dan grada Zaprešića. Turk: Zaprešić je danas grad koji nudi visok životni standard

Na sjednici su uručene nagrade i priznanja grada Zaprešića
img-20241014-wa0005.jpg__648x432_q85_subsampling-2

Svečanom sjednicom Gradskog vijeće, u novoobnovljenoj zgradi Pučkog otvorenog učilišta, koja je prije četiri godine stradala u petrinjskom potresu, u subotu je obilježen Dan grada Zaprešića. Među mnogobrojnim uzvanicima, svečanosti su prisustvovali izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk pohvalio se mnogobrojnim realiziranim projektima u protekloj godini te najavio predstojeće.

-Gradimo i uređujemo povijesne Nove dvore Jelačiće s 10 milijuna eura, a slijedi nam i izgradnja južne obilaznice i mosta preko Save kao i uređenje nove poslovne zone za koju je Vlada Republike Hrvatske gradu Zaprešiću dodijelila državno zemljište kod željezničke postaje Novi dvori- rekao je Turk dodavši da je u planu gradnja nove škole i bazena.

-Zaprešić je danas grad koji nudi visok životni standard i sve potrebne sadržaje za kvalitetan i miran obiteljski život. Od stambenih rješenja, škola i sportskih dvorana, do bogate kulturne ponude i prirodnih ljepota, Zaprešić je postao izbor mnogih mladih obitelji- rekao je župan Kožić uputivši čestitke gradonačelniku i njegovom timu koji dugi niz godina predano rade na stvaranju kvalitetnih uvjeta za život i rad u Zaprešiću.

Kožić je istaknuo kako se diljem županije dovršavaju projekti obnove zgrada javne namjene oštećenih u potresu.

-Prije nekoliko dana u Velikoj Gorici, u naselju Dubranec otvorena je 3 milijuna eura novoizgrađena škola s vrtićem, a za zgradu Pučkog otvorenog učilišta u kojoj se upravo nalazimo osigurano 3,1 milijun eura. Do sada je, kroz Javni poziv Zagrebačke županije ugovoreno 117 projekata u iznosu od 38,5 milijuna eura, a ono što nas posebno veseli jest da je 85 projekata u potpunosti završeno- rekao je Kožić pojasnivši kako je u Zaprešiću, potpisano šest ugovora u vrijednosti od gotovo 7,7 milijuna eura, od čega je već pet projekata završeno.

Potpredsjednik Vlade RH Božinović istaknuo je kako je Zaprešić primjer uspješnog, sigurnog suvremenog i modernog europskog grada po mjeri čovjeka te da je ponosan što je stanovnik ovog grada. Krešimir Ačkar, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora istaknuo je kako je Zaprešić savršeno iskoristio svoj geostrateški položaj te postao grad zapadnih vrijednosti u koje se obitelji doseljavaju.

Na sjednici su uručene nagrade i priznanja grada Zaprešića. Nagradu za život djelo posthumno je dobio prečasni Ivan Frkonja, Nagrada grada Zaprešića uručena je Antitalent d.o.o. za filmsku djelatnost i usluge te muškom Rukometnom klubu Zaprešić. Povelje su uručene zaprešićkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, Auto centru Horvat, Švigi d.o.o. te posthumno Ivi Lukiću i Siniši Radanoviću. Plakete su dobili Lovačko društvo Kuna i KUD Pojatno, medalje su dodijeljene Viti Košaru, Josipu Brkiću i timu studenata Veleučilišta Baltazar, zahvalnice su dobili Ivan Đodan, Miro Jukić te Dragurin Peričko- Piki, a diplome posthumno su uručene Darku Pokupcu i Jeleni Mikovčić.

Događanja
Zaprešić