GRADSKI ZASTUPNIK

Barić kritizira netransparentnost gradske vlasti: Hoće li Maksimir postati zona za hotele i shopping centre?

Otto Barić kaže kako gradska vlast katastrofalno komunicira, kako sa sveopćom javnosti tako i sa zastupnicima koji bi trebali biti informirani


35. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Puklavec/PIXSELL

Zastupnik u Skupštini Otto Barić na konferenciji za medije rekao je kako iz izmjena GUP-a proizlazi da se na Maksimiru mogu izdvajati dijelove parcela i pretvarati ih u drugu namjenu.

– Proizlazi da će se tamo graditi vrlo ozbiljni sadržaji: hoteli, shopping centar, stanovi i sl. ,i to u velikoj kvadraturi, a nitko o tome ništa ne zna, naglašava zastupnik

Otto Barić kaže kako gradska vlast katastrofalno komunicira, kako sa sveopćom javnosti tako i sa zastupnicima koji bi trebali biti informirani. Kao primjer kako to funkcionira navodi kontroverze oko gradnje stadiona Dinamo.

– Grad Zagreb je ugovorio studiju izvodljivosti koja bi trebala pokazati na koji način se može vrednovati zemljište i na koji način to zemljište treba prenamijeniti u dijelovima da bi postalo interesantno koji bi onda izgradili stadion. Mi zastupnici nemamo apsolutno nikakve informacije oko te studije izvodljivosti. Ona je trebala biti gotova u 5. mjesecu, navodno je gotova, navodno postoji, navodno se i zna što ona pokazuje međutim nitko ju nije vidio osim možda g. Velimira Zajeca i predstojnika njegovog ureda g. Sanjina Španovića, ali su rekli da je to nekakav draft, kaže Barić.

Zašto to kriju kao zmija noge?

Dodaje da iz te studije proizlazi da će se tamo graditi vrlo ozbiljni sadržaji: hoteli, shopping centar, stanovi i sl. i to u velikoj kvadraturi.

– U prijedlogu GUP-a koji Grad Zagreb strahovito gura s tim izmjenama i dopunama do te mjere da čak i preskače neke korake u proceduri samo da bi ga donio u 12. mjesecu. Međutim u tim izmjenama GUP-a piše da se na Maksimiru može izdvajati dijelove parcela i te dijelove parcela pretvoriti u drugu namjenu, kaže Barić i dodaje da je to sad sportsko rekreativni centar kojem je namjena rekreacija.

Ističe kako oni očito već nešto znaju, ali to ne žele podijeliti ni sa zastupnicima, ni sa sveopćom javnosti.

– Znači sve postoji, sve se zna ali zapravo nitko ništa ne zna! Jedino se tu i tamo pojavi poneka crtica, ali ništa konkretno. Ne znam zašto se to krije kao zmija noge, zaključuje Otto Barić.

Aktualno
Grad Zagreb
Politika