DINA VASIĆ

Zastupnica kritizira spajanje mjesnih odbora: Još jedna sektaška inicijativa kako bi se zadržala kontrola nad manjima u hijerarhiji

Grad Zagreb uskoro bi trebao imati 213 Mjesnih odbora umjesto 218 koliko ih ima sad. Skupštinska zastupnica Dina Vasić kaže da se radi o jako malom broju mjesnih odbora koji se spajaju te da se to ne radi kako bi se podigla efikasnost u funkcioniranju grada
Zagreb: Konferencija za medije zastupnice Dine Vasić Jurica Galoic/PIXSELL

Ako se usvoje izmjene Odluke o osnivanju mjesnih odbora koje su upućene na savjetovanje s javnošću, spojit će se nekoliko mjesnih odbora u četvrtima Donji grad, Trnje i Maksimir. Tako će spojiti mjesni odbori Cvjetni trg i Zrinjevac, koji će spojiti i nazive, te “Kralj Zvonimir” i “Petar Krešimir IV.”, koji će djelovati pod imenom prvoga.

Tri će se mjesna odbora integrirati u Trnju, a riječ je o Cvjetnom i Veslačkom naselju te Savskome kutu, a zvat će se Cvjetno naselje. Predlaže se i spajanje mjesnih odbora Kozjak i Maksimir, a novi bi trebao zadržati oba imena. Kako stoji u objašnjenju, izmjene su u svim slučajevima inicirala vijeća mjesnih odbora, a podržala Vijeća gradskih četvrti.

Napravili su matematiku

Skupštinska zastupnica Dina Vasić kaže kako se radi o malim mjesnim odborima u kojima je na vlasti platforma Možemo! i dodaje da smatra kako se radi o tome da Možemo! spaja te mjesne odbore kako bi imao s kime popuniti liste.

Kaže da joj puno ljudi iz mjesnih odbora, privrženih radu u tim mjesnim odborima, reklo da odlaze iz aktivne politike i da se žele odmaknuti od platforme Možemo!.

-Tako da su oni napravili matematiku da bez tog spajanja mjesnih odbora oni neće moći održati većinu u Mjesnim odborima, odnosno čak niti popuniti liste za izbore za Mjesne odbore. Dakle, ne radi se ni o kakvoj efikasnosti, jer da se radi o efikasnosti upravljanja gradom kroz Mjesne odbore postojao bi točan plan aktivnosti rada. Također nema ni objašnjenja zašto se spajaju. Vjerujem da je to još jedna kvazi sektaška inicijativa kako bi se zadržala kontrola nad onim manjim članovima u hijerarhiji, zaključuje skupštinska zastupnica Vasić.

Aktualno
Grad Zagreb
Politika