Ubacili ste previše ljutog začina u jelo i sad ga ne možete pojesti? Postoji rješenje koje će jelo ponovno učiniti ukusnim
Iako ne možete ukloniti ljutinu iz jela, postoje stvari koje možete učiniti da je ublažite.
1. Dodajte još sastojaka
Najlakši način da ublažite jelo koje je previše začinjeno je dodavanjem više sastojaka kako biste smanjili udio začinjenog elementa. Ako je juha ili varivo, pokušajte dodati više tekućine.
2. Dodajte mliječne proizvode
Mliječni proizvodi su izvrsni u borbi protiv ljutine. Možete dodati mlijeko, kiselo vrhnje ili čak žlicu običnog jogurta u svaku porciju, ali pripazite da mliječne proizvode dodajete i zatim kuhate na jačoj vatri jer se mogu zgrušati.
3. Dodajte kiselinu
Uzmite ovaj trik iz tajlandske kuhinje, koja koristi mnogo čilija. Kako bi spriječili ljutinu, mnoga njihova jela koriste veliku količinu kiseline iz citrusa, octa ili čak kečapa. Jedna žlica doista može učiniti čuda za balansiranje i suzbijanje ljutine.
4. Dodajte zaslađivač
Poput kiseline, šećer ili drugi zaslađivači dodaju drugačiji element okusa koji može smanjiti ljutinu.
5. Dodajte maslac od oraha
Dodavanje žlice maslaca od orašastih plodova, poput maslaca od badema ili kikirikija, u juhe i variva može suzbiti ljutinu.
6. Poslužite s hranom bogatom škrobom
Ako ne želite dodavati druge sastoje, jednostavno rješenje je jelo poslužiti s hranom bogatom škrobom. Riža, tjestenina, hrskavi kruh ili krumpir izvrsni su kandidati, piše N1info.hr.