DONOSIMO RECEPT

Štrudla s pekmezom i orasima

Za prste polizati!
strudel-3686066_1280 Pixabay/Ilustracija

Poslastica u čijem okusu ćete uživati.

Sastojci:

350 g brašna tip 500

150 g oštrog brašna

pola žličice soli

2 kašike vanilin šećera

naribana limunova korica

4 žlice ulja

3 dl mlake vode

15 g svježeg kvasca

Punjenje:

450 g mljevenih oraha

15 žlica prekmeza od marelice

1 žlica vanilin šećera

Priprema:

Pomiješati kvasac, malo šećera, malo vode i brašno, pa ostaviti na toplom da se digne. U zdjelu za miješanje uspite suhe sastojke, promiješajte, napravite udubljenje, dodajte tekuće sastojke i nadignuti kvasac.

Zamijesite glatko tijesto i ostavite da se diže. Podijelite na tri dijela, napravite jufke, pokrijte ih i ostavite da odstoje 15 minuta. Za to vrijeme napravite nadjev – sjediniti sve navedene sastojke i podijeliti na tri dijela.

Svaku jufku razvaljajte u pravokutnik približnih dimenzija 30×25 centimetara, premažite nadjevom i uvijte štrudlu (na široj strani). Štrudle premažite uljem i ostavite da odstoje 20 minuta. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

Ohlađenu štrudlu po želji pospite šećerom u prahu. A ako štrudlu obogatite jajima, mlijekom i mašću ili maslacem, bit će još ukusnija – prava starinska, prenosi N1info.hr.

Gastro
Hrvatska