EVO ŠTO VAM TREBA

Jednostavan recept za ukusan kolač s višnjama

Priprema je jako brza
pie-5390111_1280 Pixabay/Ilustracija

Poslastica koja se brzo priprema.

Sastojci:

  • 1 kg višanja
  • 6 bjelanjaka
  • 16 žlica šećera
  • 8 žlica ulja
  • 8 žlica vode
  • 6 žumanjaka
  • 26 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Odvojiti bjelanjke, dodati šećer, pa umiješati u smjesu, pa dodati ulje, vodu, žumanjke, brašno i prašak za pecivo.

Smjesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite dok se na površini ne uhvati korica.

Izvaditi i posuti otkoštenim višnjama i vratiti na pečenje.

Gotovu tortu pospite šećerom u prahu. Režite kada se potpuno ohladi.

Dobar tek!

Gastro
Hrvatska