Vrijeme danas

Neuobičajeno toplo, uz jaku južinu, ponegdje i malo kiše

Razmjerno vjetrovito i toplije od prosjeka
Sunčano i vjetrovito u prvim danima jeseni na zagrebačkim ulicama Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uz granicu sa Slovenijom mjestimice i malo kiše. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorskim predjelima i jak.  Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 °C.

Biometeorološke prilike će i dalje biti pod utjecajem jugozapadnjaka u unutrašnjosti, juga na Jadranu, te posljedično visokih temperatura zraka za ovaj dio godine. Meteoropati se mogu žaliti na umor, manjak koncentracije, glavobolju, biti razdražljivi. Poseban oprez savjetujemo kroničnim bolesnicima uz preporuku da izbjegavaju nepotrebne napore, pridržavaju se savjeta liječnika i redovito uzimaju terapiju.

U subotu prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno će pasti obilna kiša. U nedjelju smirivanje, sa zapada i razvedravanje, a kiša još samo na istoku i jugu.

U ponedjeljak pretežno sunčano. Na kopnu će puhati umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a slabjet će u ponedjeljak. U subotu će na Jadranu jugo slabjeti, a potkraj dana će zapuhati umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima. Slabjet će u ponedjeljak i okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u niža, osobito na kopnu.

Hrvatska
Vremenska prognoza