Vrijeme danas

Još nekoliko toplih dana, a onda pad temperature

Jutarnja temperatura zraka između 13 i 15, a najviša dnevna od 23 do 25 °C
Prohladno i kišno vrijeme u Zgarebu

Bit će nestabilno, pa je na širem području grada mjestimice moguća kiša. Vjetar povremeno umjeren jugozapadni i južni. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 15, a najviša dnevna od 23 do 25 °C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne u zapadnim i istočnim kopnenim dijelovima zemlje, a nepovoljne na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru. Meteoropati se mogu žaliti na umor, slabiju koncentraciju, manjak energije, a pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici, osobito uz Jadran i u gorskim predjelima. Uz više sunčana vremena u poslijepodnevnim satima dojam vremena može biti povoljniji, no uz južni i jugozapadni vjetar u unutrašnjosti, te jugo na moru bit će i dalje nepovoljno.

U četvrtak i petak djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i iznadprosječno toplo. No, neće biti posve stabilno, mjestimične kiše bit će uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije te u petak na sjevernom Jadranu.

U subotu jače naoblačenje, češća kiša, lokalno i obilniji pljuskovi s grmljavinom te pad temperature zraka. Umjeren, osobito u četvrtak ponegdje i jak jugozapadnjak, u subotu će okrenuti na sjeverni vjetar. Na Jadranu također vjetrovito uz umjereno i jako jugo koje će u subotu slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak, a u noći na nedjelju i buru.

Aktualno
Hrvatska