DINA VASIĆ

Zastupnica: Tko god dođe poslije Tomaševića na vlast, doći će na spaljenu zemlju

Nezavisna zastupnica u Skupštini Grada Zagreba Dina Vasić veliki je kritičar rada gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Upitali smo je ima li ijedna dobra stvar koju je Tomislav Tomašević u svom mandatu napravio. Evo što je rekla
Zagreb: Tomašević održao konferenciju za medije na temu parkinga Sanjin Strukic/PIXSELL

Jedna od mnogih stvari s kojima se vlast gradonačelnika Tomaševića voli hvaliti jesu vrtići. Nedavno su na presici Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec rekli kako su sretni što otvaraju danas osmi vrtić u njihovom mandatu. Također najavili su da ulaganja Grada Zagreba u predškolski odgoj ove godine prelaze 270 milijuna eura, što je, kako kaže Tomašević, nezapamćen iznos u povijesti našeg grada. Također najavili su otvaranje još vrtića.

Dina Vasić kaže kako je to daleko od istine.

– S jedne strane on difamira javnost. Otvaraju se vrtićke skupine u prostorima mjesnih odbora. U relativno neadekvatnim prostorima. Mi nemamo sustavnu izgradnju novih vrtića. Svi ovi projekti vrtića su projekti koji su ostali još od Bandića. Pa mislite da bi lako uspjeli dobiti projektnu dokumentaciju, pripremiti zemljište. Dakle to su sve stari projekti koji su ostali. Mi nemamo grad s vizijom, kaže Vasić.

Priliku stoljeća su dobili. Ali eto očito oni ne znaju

Dodaje da se ne može sjetiti što je dobro Tomašević u Zagrebu napravio.

– Dobro brani svoju poziciju, jer još uvijek ima najveći proračun za kampanju na raspolaganju, a to je proračun Grada Zagreba od 2 i pol milijarde eura. A ne mogu reći da su nam ceste čiste, ne mogu reći da se ulice peru, ne mogu reći da nemamo smeća, ne mogu reći da imamo iskorištenu Medvednicu. Nažalost, ne mogu vam reći niti da imamo bolje uvjete za klince u vrtićima i osnovnim školama. Ne mogu vam reći da nam je bolje voziti se po gradu u javnim prijevozom, nabraja zastupnica.

Ističe da ne može vjerovati da oni propuštaju svjetsku priliku.

– Priliku stoljeća su dobili. Ali eto očito oni ne znaju. Za nas bi bilo najbolje da jednostavno puste ovako kako je da ne rade još veću štetu, jer su oni uspjeli desetkovati i gradska poduzeća i gradsku upravu. Procesi su usporeniji nego ikada, kaže Vasić.

Dodaje da se nada da će ljudi pred sljedeće izbore razumjeti o koliko se ozbiljnoj situaciji radi.

– Ja mislim da tko god dođe na vlast da će doći na spaljenu zemlju, ali zaista na spaljenu zemlju, kaže Vasić.

Za kraj dodaje da ipak ima jedna dobra stvar koju je Tomašević napravio.

– Grad Zagreb ponaša se kao banka i toliko je novca uspio akumulirati u sebe, ali ni na što se ne troši. Onaj tko dođe na vlast će tim novcem morati sanirati sve što je preostalo za sanirati, kaže Dina Vasić.

Aktualno
Grad Zagreb
Intervju
Politika