OGLASILI SE

HDZ o uhićenju Josipa Šarića: USKOK, DORH i policija slobodno i neovisno rade svoj posao

O svemu su se oglasili putem društvenih mreža
Zagreb: Dolazak članova na sjednicu Predsjedništva HDZ-a Photo: Matija Habljak/PIXSELL

O današnjem uhićenju Josipa Šarića, bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika i gradonačelnika Grada Otoka, preko društvenih mreža očitovala se i Hrvatska demokratska zajednica.

– Današnja akcija USKOK-a još je jedan pokazatelj da nadležne institucije u ovom mandatu slobodno i neovisno rade svoj posao. Borba protiv korupcije stalna je i kontinuirana, u njoj nema nedodirljivih – za razliku od postupanja nekih prijašnjih Vlada Republike Hrvatske. USKOK, DORH i policija rade neometano i želimo da u potpunosti rasvijetle ovaj slučaj.

Stoga u potpunosti odbacujemo neutemeljene teze o “curenju informacija”, a koje se pokušavaju plasirati u javnost i imputirati vladajućoj opciji.

Zbog istinitog i potpunog obavješćivanja javnosti podsjećamo i na činjenicu da Josip Šarić nije imao “izvorni” mandat u Saboru Republike Hrvatske, već je dužnost obnašao kao zamjena za izabranog zastupnika.

Ostavku je sam podnio na početku novog zasjedanja Hrvatskog sabora.

Slijedom informacija o provedenim radnjama, Županijski odbor HDZ Vukovarsko-srijemske županije donio je Prijedlog Odluke da se prema članu Josipu Šariću postupi sukladno članku 20. Statuta HDZ-a. Prijedlog je dostavljen Časnom sudu ŽO HDZ Vukovarsko-srijemske županije, napisali su na HDZ-ovci na Facebooku.

Aktualno
Hrvatska