STARA JELA Z' DUGOG SELA

VIDEO Na štandovima u Dugom Selu otkrili smo – hrenadu. Evo o čemu se radi

Mirjana Strancarić iz Zagreba sa svojom obiteljskom tvrtkom SMID bavi se ekološkom proizvodnjom hrane od 2002. godine. SMID su početna slova obitelji: Strancarić - Mirjana - Ivan, muž - Dora, kći
Snimka zaslona 2024-09-21 140856

Tvrtka SMID na štandu u Dugom Selu predstavila je svoje domaće proizvode, od kojih je većina nagrađena brojnim nagradama. Među proizvodima su jabučni ocat, namaz od patlidžana, razni džemovi i pekmezi, a nas je posebno iznenadila – hrenada.

– Hrenada je naš proizvod. Moja izmišljotina, kaže nam kroz smjeh gospođa Mirjana.

Otkriva kako je hrenada napravljena od hrena, jabuka i đumbira te da su za nju dobili i srebrenu medalju za inovaciju.

– Okus je stvarno je ekstra drugačiji i po njoj smo prepoznatljivi. Hrenada odlično ide uz mesna jela, poput kuhane govedine, šunke, ali može se posluživati i uz tofu, losos, uglavnom za sve moguće kombinacije, otkriva gospođa Mirjana.

Zanimalo nas je može li se od poljoprivrede živjeti i raditi.

– Može se. Mi radimo preko 20 godina. Ja sam bila prvi vlasnik, zatim suprug, a sad OPG-om upravlja naša kćer. Tako da izgleda da se može, rekla nam je Mirjana.

Agro
Događanja
Dugo Selo