TRADICIONALNA MANIFEDTACIJA

Karmela Vukov Colić poziva na Stara jela z’ Dugog Sela: Dođite, veselimo se svima

Veseli nas da nam jako puno ljudi dolazi, već je početak bio obećavajući, rekla je za 01Portal direktorica Turističke zajednice Grada Dugog Sela Karmela Vukov Colić
Snimka zaslona 2024-09-21 113958

Pohvalila se s velikim odazivom na koncert jedinstvenog hrvatskog zabavljača Jole na čijem je koncertu bilo 4000 ljudi.

Podsjetila je da je u petak, prvog dana dugoselskih Starih jela, predstavljena Dugoselska kuharica, u čijem se prvom dijelu, jer bit će ih još mnogo, nalaze dugoselske tradicionalne slastice čije su recepte podijelili upravo Dugoselske i Dugoselci.

– Otvorili smo naš sajmeni na koji se odazvalo jako puno OPG- ova, jako puno malih proizvođača i naše udruge i ugostitelji. Ugostitelji i udruge već danima pripremaju hranu za ručak na koji vas pozivamo tamo negdje od trinaest sati, kad zapravo možete degustirati sve ono što su vam oni pripremili, rekla je Karmela Vukov Colić

Direktorica TZ Dugo Selo pozvala je i sve posjetitelje da, osim na ručku, da ostanu u Dugom selu jer će se posjetiteljima ponuditi čitav niz radionica.

– Možete naučiti, plesti cekere, napraviti kraluš, oslikati keramiku ili nešto slično tako zato dođite nam, rekla je Vukov Colić.

Osim hrane i radionica, neizostavna je i zabava. Tako ove godine po prvi put u Dugom Selu nastupa Parni Valjak čijem se nastupu mnogi vesele.

A to nije sve, naime, program hrana – radionice – zabava nastavlja se i u nedjelju s Kotlowina show.

– Sutra vas zovemo na kotlovinu. Naime, Dugo Selo ima najzabavnije natjecanje u kuhanju kotlovine u kojem je najvažnije da nemate pojma o kuhanju kotlovine, jer nam je želja da uz zabavu, posjetitelji nauče kuhati kotlovinu.

– Dobijete namirnice, dobijete recept, a program vodi totalno ozbiljan voditelja, što je Mario Petreković, a jela ocjenjuje totalno potkupljivi, pristran žiri kojeg vodi Ivanka Boljkovac. Imamo i nekih poznatih imena koja nam kuhaju pa možete i njima ukrstiti kuhače, najavila je Karmela Vukov Colić.

Nije htjela pretpostavljati koliko bi ove godine moglo biti posjetitelja.

– Slaba sam s brojevima, ali dođite na Stara jela, veselimo se svakom ponaosob, rekla je Karmela Vukov Colić i dodala da je na lanjskoj manifestaciji bilo 10 tisuća posjetitelja te da nema razloga da se taj broj ne ponovi i ove godine.

Događanja
Dugo Selo
Intervju