Započela sjednica Vlade RH

Plenković otkrio kada će konačno biti predstavljena porezna reforma

Premijer je podsjetio i na aktivnosti tijekom proteklog tjedna
andrej plenković Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković okupio je ministre na sjednici Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

U svojem uvodnom govoru na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković zahvalio je ministrima na sudjelovanju u Aktualnom prijepodnevu kojim je Sabor dan ranije započeo jesensko zasjedanje te podsjetio na aktivnosti tijekom proteklog tjedna.

– Usvojili smo paket subvencija o naftnim derivatima, imamo ograničene proizvode, ministar gospodarstva će sa svojim timom analizirati jesu li potrebne neke promjene. Osvrnuli smo se i na ocjenu agencije za kreditni rejting koja nas je podigla u kategoriju A-. Očekujemo da uslijede i druge dvije agencije te ćemo tako konsolidirati svoj međunarodni ekonomski financijski položaj, kazao je Plenković.

Na sjednici Vlade Plenković je kazao da se nastavljaju pregovori oko porezne reforme, koja će biti predstavljena socijalnim partnerima na Gospodarsko-socijalnom vijeću u ponedjeljak, kao i o Nacionalnom planu stambene politike kako bi osigurali priuštivo stanovanje mladima, prenosi N1.

Hrvatska
Izbor urednika
Politika