Evo kako napraviti gustu juhu od poriluka
Pripremite poriluk, krumpir, luk, mrkvu, kosti pečenog pileta, ulje, sol i svježi peršin za ovu prefinu juhu. Izdvojite sat vremena da je napravite i oduševite ukućane.
Ovaj recept količinski je dovoljan za okrijepu 6 ljudi ukusnom juhom, a za pripremu će vam trebati oko 55 minuta. Pripremite povrće i skuhajte ovu neodoljivu juhu.
- 6 komada poriluka,
- 3 komada krumpira,
- 1 komad luka,
- 2 komada mrkva,
- 2 komada kosti od pečenog pileta,
- maslinovo ulje,
- sol,
- listići svježeg peršina
Priprema:
Za temeljac, kosti od dva pečena pileta stavite u lonac s puno vode. Dodajte peršin i malo soli. Poklopite i kuhajte pet minuta nakon što zakipi. Pokupite pjenu s vrha, procijedite i stavite sa strane. Sitno nasjeckajte luk i dinstajte ga na laganoj temperaturi na maslinovom ulju.
Maknite s vatre prije nego što krene poprimati smeđu boju. Na luk dodajte poriluk narezan na kolutiće, mrkve i krumpir te ulijte temeljac. Posolite prema ukusu, pustite da zavrije i kuhajte dok lagano ključa oko 20 minuta. Nekoliko minuta prije kraja možete dodati komade bakalara, pišu 24 sata.