BORBA ZA KUPCE

Tomašević: Prijeđite u Gradsku plinaru Zagreb. Nema rizika, a plin je jeftiniji

Ključna stvar je, kaže Tomašević, da ako građani koji su dosad bili korisnici GPZO-a ne potpišu novi ugovor i zahtjev da ostanu u GPZO-u, automatski će 'otići' na Međimurje-plin 1. listopada, jer je ta tvrtka dobila koncesiju za opskrbu plinom
Zagreb: Otvorenje novog vrtića u Gajnicama i konferencija za medije Robert Anic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević pozvao je građane Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića, koji su dosad bili korisnici Gradske plinare Zagreb – Opskrba (GPZO), da do 23. rujna zatraže da ostanu u GPZO-u i ako to naprave, imat će 10 centi jeftiniji plin po megavatsatu od Međimurje-plina.

Ključna stvar je, kaže Tomašević, da ako građani koji su dosad bili korisnici GPZO-a ne potpišu novi ugovor i zahtjev da ostanu u GPZO-u, automatski će ‘otići’ na Međimurje-plin 1. listopada, jer je ta tvrtka dobila koncesiju za opskrbu plinom.

Znači, imaju rok do 23. rujna da kad poštom dobiju pismo od GPZO-a, vrate ugovor i obrazac za promjenu opskrbljivača, i tada će, ako to naprave, ostati na GPZO-u.

Tomašević je rekao i da građani koji još uvijek nisu poštom dobili pismo od GPZO-a ne moraju čekati to pismo, nego već sada mogu otići na web stranicu GPZO-a, ispuniti obrazac i elektronski to riješiti. Kaže i da ne moraju ići u poštu, nego mogu i fotografirati potpisani ugovor i poslati ga GPZO-u e-mailom, a mogu i na tri mjesta otići u poslovnicu i prebaciti se na GPZO. Centar za korisnike GPZO-a produžio je radno vrijeme do 19 sati.

Bitno je, kaže Tomašević, da se, kad građani potpišu ugovor s GPZO-om, u tih godinu dana jamči ta cijena i GPZO im mora isporučiti plin. Tako da građani nemaju nikakav rizik, a imaju 10 centi jeftiniji plin.

Tomašević nije želio komentirati najavu Međimurje-plina da će ići i oni ići s nižom cijenom od one koju su prvotno najavili, upitavši kako da to komentira, kad nisu rekli kolika će biti ta cijena, prenosi Index.hr.

Aktualno
Grad Zagreb