Na dva natjecanja sudjelovalo 130 ekipa

FOTO Rugvica na jedan dan postala centar županijskog vatrogastva

Rugvica je u nedjelju ugostila županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži koje je okupilo 94 ekipe
DSC_8061

DVD Rugvica posljednjih godina stekla je prepoznatljivost organizacijom Ljetnog vatrogasnog kupa, koji se održava u sklopu proslave Dana općine. Ovogodišnje natjecanje dodatno je prošireno, jer unutar istoga održano je županijsko vatrogasno natjecanje u kategoriji djece i mladeži uz sudjelovanje 94 ekipe. 63 ekipe natjecale su se u kategoriji djece, a 31 ekipa u kategoriji mladeži.

-Uz sva natjecateljska odjeljenja tu je i pedesetak sudaca te dvadesetak osoba u tehničkom dijelu provedbe natjecanja. Za nas je ovo vrlo važno natjecanje, jer na razini Hrvatske u ovom uzrastu naše ekipe su među najboljima u Hrvatskoj- istaknuo je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek istaknuo je važnost ovakvih natjecanja, jer tu se crpe budući vatrogasci.

-Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije uz pomoć županije puno ulaže u vatrogastvo, zbog čega možemo biti ponosni na rad na svim razina. Uostalom, Zagrebačka županija ima najveći broj ekipa na Olimpijadi te na državnom natjecanju, gdje postižemo zapažene rezultate na koje smo posebno ponosni- rekao je predsjednik vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, pohvalivši Rugvicu za cjelokupnu organizaciju natjecanja.

-Hvala vatrogasnoj zajednici što je prepoznala naš trud i rad na prethodnih šest natjecanja i ukazala nam čast da organiziramo ovo županijsko natjecanje. Sveukupno računajući i naš Kup, na ovom natjecanju nastupa 130 vatrogasnih ekipa- naglasio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Rugvica Mario Popović zahvalivši se svim vatrogascima s područja Rugvice koji su pripomogli u organizaciji ovako velikog i značajnog događaja.

-Sve ovo nije bilo nimalo lako organizirati, zbog čega veliko hvala svima koji su pomogli u organizaciji- poručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Rugvica Dražen Vlahović.

Događanja
Rugvica
Zagrebačka županija