JUNAKINJA DANA

Glavna sestra muškarca s pištoljem nagovorila je da se preda policiji. Evo kako je to uspjela

Zagrebačka policija zaprimila je jutros u 10.05 sati zahtjev iz KBC-a Zagreb za intervenciju zbog muškarca koji prijeti. Jedna je sestra muškarcu u jednom trenutku rekla da će pozvati zaštitare. Ta ga je izjava razljutila i zatim je izvadio, kako je policija kasnije utvrdila, startni pištolj koji se koristi na atletskim natjecanjima
Zagreb: Priveden muškarac koji je naoružan ušao na Rebro Neva Zganec/PIXSELL

Glavna sestra jednog od odjela Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb pokušala je smiriti muškarca, međutim njezini pokušaji nisu urodili plodom.

Glavna ga je sestra naposlijetku uspjela nagovoriti da na slobodu pusti jednu medicinsku sestru i jednog liječnika koji su bili u istoj prostoriji odjela kao i ona. 24sata piše da je glavna sestra muškarcu govorila da će “sve srediti”.

Nakon što mu je objasnila da upadom u bolnicu i prijetnjama neće postići ništa, glavna ga je sestra nagovorila da se preda policiji. Muškarac je tijekom okupacije Klinike za psihijatriju urlao te glavnoj sestri i spomenutim djelatnicima bolnice prijetio ubojstvom.

Podsjetimo, izjavu za Jutarnji list dr. med., specijalist psihijatar Herman Vukušić iz Odjela za psihosomatiku i psihoterapiju KBC Zagreb naglasio je kako se radi o osobi koja ima dugu prošlost psihijatrijskog liječenja.

– Čovjek koji je s pištoljem upao u bolnicu je psihijatrijski bolesnik koji se tu liječi i nije nikoga ciljano tražio. Želim odmah naglasiti da nije u pitanju PTSP već čovjek ima dugu prošlost psihijatrijskog liječenja. Ne znamo što je bio okidač koji ga je nagnao na današnji incident – poručio je Vukušić.

– Osoblje je bilo u riziku, no nose se sa stresom. Upravo je današnji incident jedan od razloga zašto smo tražili strože zakone za prisilnu hospitalizaciju – naglasio je Vukušić.

 

Aktualno
Crna kronika
Grad Zagreb