POTREBNO ULAGANJE U VODOVOD

Tomašević o puknuću cijevi na Trešnjevci: Građanima će biti refundirana šteta

Radi se o cijevi iz 1957. godine
Zagreb: Konferencija za medije Tomislava Tomaševića i Danijele Dolenec Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević komentirao je puknuće magistralne vodovodne cijev koja je jutros puknula na Trešnjevci. Istaknuo je da se radi o cijevi iz 1957., te naglasio kako su bitne investicije u vodoopskrbu mrežu Zagreba, dodavši da će građanima biti refundirana šteta koja je nastala na njihovoj imovini.

– Budući da se puknuće cijevi dogodilo ispod nadzemnog parkinga, došlo je do ulegnuća i oštećeno je nekoliko automobila. Zamjenik gradonačelnika je bio na terenu, razgovarao je s ljudima kojima je oštećena imovina i naravno da će polica osiguranja koju VIO ima pokriti tu štetu pa građani ne moraju brinuti, rekao je Tomašević.

Bilo kakva šteta koja im je nastala na vozilima ili na objektima zbog puknuća cijevi bit će isplaćena i refundirana, istaknuo je.

Ponovio je kako se desetljećima nije ulagalo u vodovodne cijevi u Zagrebu te kako u vodovodnoj mreži imamo jako visoke tlakove.

– Potrebno je ne samo obnoviti vodovodne cijevi, nego smanjiti tlakove u vodovodnoj mreži kako bi dolazilo do što manje puknuća i za to nema alternative, rekao je Tomašević.

Aktualno
Grad Zagreb