DOMOVINSKE ORANICE

Penavina obitelj u Vukovaru pokupovala zemljišta uz buduće ceste. Prešutio je iznajmljivanje stana u Zagrebu

Članovi obitelji Ivana Penave unaprijed znali za potencijal zemljišta na pojedinim lokacijama koje su pokupovali zahvaljujući tome što Penava obnaša dužnost gradonačelnika Vukovara
Zagreb: Penava o aktualnim temama Patrik Macek/PIXSELL

Budući GUP Vukovara omogućit će prenamjenu dijela oranica u vlasništvu članova obitelji Ivana Penave u atraktivno građevinsko zemljište, piše Nacional. Preko nekih oranica u njihovu vlasništvu u budućnosti prelazit će planirane prometnice, a njegova supruga vlasnica je 60 tisuća m2 zemljišta preko kojeg prolazi trasa Janafova naftovoda

Obitelj predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave u bliskoj budućnosti mogla bi značajno dodatno profitirati od dijela ionako respektabilne imovine u vlasništvu njegove supruge ili roditelja. Izvor upućen u lokalna zbivanja u Vukovaru dostavio je Nacionalu na uvid opsežnu dokumentaciju za koju tvrdi da jasno pokazuje da će budući GUP i detaljni planovi uređenja omogućiti prenamjenu dijela oranica u vlasništvu članova Penavine obitelji u građevinsko zemljište, ili će preko nekih oranica u budućnosti prelaziti planirane prometnice.

Prema navodima istog izvora, sve to može buditi ozbiljnu sumnju na to da su članovi obitelji Ivana Penave unaprijed znali za potencijal zemljišta na pojedinim lokacijama koje su pokupovali zahvaljujući tome što Penava obnaša dužnost gradonačelnika Vukovara. Ishodište za te sumnje spomenuti izvori pronalaze u imovini koju je Penava prijavio u svojoj imovinskoj kartici, a za koju tvrde da iz više razloga temeljito mijenja dojam o Ivanu Penavi i nasuprot dojmu jednostavnog i skromnog političara prikazuje ga kao izrazito netransparentnu i promućurnu osobu.

Dijelom i zato što imovina kojom raspolaže obitelj Ivana Penave po nekim procjenama doseže vrijednost od čak 1,5 milijuna eura, te budi sumnju u podrijetlo novca za njezino stjecanje, piše Nacional.

Hrvatska
Politika