EVO ŠTO MOGU OSVOJITI

ZICER poziva startupove da se do početka rujna prijave za program ‘Global Growth’

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) danas je ponovio poziv startupovima koji žele raditi i širiti se na strana tržišta da se do 2. rujna prijave na akceleracijski program "Global Growth" u sklopu kojeg osim edukacije i mentorstva pojedinačo mogu osvojiti i bespovratnih 20 tisuća eura
Zagreb: Proglašenje najboljih timova i dodjela nagrada drogog izdanja HACKL-a Josip Mikacic/PIXSELL

Za taj ZICER-ov program prijave se šalju na web stranice inovacijskog hub-a. Istaknuli su da će prihvatljive prijave biti od startupova koji razvijaju inovativna i disruptivna tehnološka rješenja te koji u trenutku prijave nisu stariji od pet godina od datuma osnivanja za softverska rješenja ili sedam godina za hardverska rješenja uz uvjet da u prethodnoj godini imaju ostvarene prihode od prodaje od minimalno 50.000 eura.

To je ujedno druga generacija programa “Global Growth” u koji će, kažu uz ZICER-a, primiti ukupno pet startupova, za koje je namijenjeno ukupno 100.000 eura, a svaki bi dobio ravnomjerno, po 20.000 eura. Plan je da program počinje krajem rujna i da traje do 22. listopada, kada je i ZICER-ova konferencija “Zagreb Connect”, prenosi Večernji list.

U tih mjesec dana, startupovi će kreirati strategiju ekspanzije i međunarodne prodaje te poduzeti korake proboja na novo ciljano tržište, što uključuje i sastanke s ključnim ljudima na ciljanom međunarodnom tržištu, savjete mentora, razvoj tzv. sales decka, “pitchanje” pred investitorima i priključivanje ZICER hubu.

– Global Growth akcelerator smo prošle godine pokrenuli kao pilot projekt, a s obzirom na uspješno otvaranje stranih tržišta startupovima koji su prošli taj program, ove godine nastavljamo – poručuje direktor ZICER-a i inicijator tog programa Frane Šesnić, pozivajući startupove da se jave jer “u kratkom periodu mogu postati relevantni globalni igrači”.

Iz ZICER-a pritom iznose i pozitivna iskustva nekoliko startupova koji su lani sudjelovali u tom programu, poput Sportreacta, Bitreporta i Flaster media, kojima je, kako su naveli, to pomoglo i pridonijelo razvoju rješenja, kontaktima, vidljivosti i poslovima u inozemstvu.

Gospodarstvo
Grad Zagreb