Slavljenički vikend

FOTO Orle slave Dan općine i blagdan svetog Bartola. Načelnik Vujica najavio nove projekte

Orle sljedeće godine slave 30. godina od osnutka općine što se planira proslaviti daleko većom proslavom i svečanošću
DSC_6254

Uoči blagdana svetog Bartola, zaštitnika općine Orle u nazočnosti predstavnika općinskih udruga i vijećnika održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su se nazočnima obratili načelnik Ervin Vujica i predsjednik Općinskog vijeća Dražen Podlejan, koji je u svom izlaganju naveo sve najvažnije projekte koji se provode na području općine, a kojima je suport dalo Općinsko vijeće.

-Ovo je prilika da se pohvalimo svime što smo radili, ali i da najavimo projekte za budućnost. Naši sumještani dali su nam povjerenje da vodimo općinu u željenom smjeru- rekao je Podlejan istaknuvši kako je Vijeće u svome dosadašnjem radu donijelo brojne odluke od važnosti za cijelu općinu.

-Vjerujem kako te odluke vode našu općinu u željenom i dobrom smjeru- poručio je predsjednik Općinskog vijeća.

Izgradnja sportskog centra napreduje, uskoro izgradnja vrtića

Među najvažnijim projektima svakako je izgradnja sportskog centra gdje je već izgrađen nogometni teren na koji ovih dana dolazi ograda, a uskoro slijedi i izgradnja pratećeg objekta.

-Hvala Bogu i to ide svome kraju. Ono što nas čeka je natječaj za izgradnju svlačionica za što imamo građevinsku dozvolu. Tu se radi o radovima vrijednima 1,5 milijuna eura- rekao je načelnik Ervin Vujica najavivši i radove na sanaciji nasipa te proširenju ceste u Drnku.

Osim toga, do kraja godine očekuje se početak radova i na izgradnji dječjeg vrtića koji će moći primiti 84 polaznika.

-Sljedeći tjedan očekuje nas javno savjetovanje i sve ostale procedure koje moramo provesti do početka radova. To je povijesni projekt za našu općinu i projekt za generacije- istaknuo je Vujica.
Osim toga, Općina sukladno svojim mogućnostima prati rad svih udruga, za sve umirovljenike bile su osigurane uskrsnice i božićnice, a vodi se briga i o mladima kroz cijeli njihov život, od predškolske, školske, srednjoškolske i studentske dobi.

Oni su ponos Orla

Na svečanoj sjednici istaknutim pojedincima i udrugama dodijeljena su Javna priznanja. Za očuvanje kulturno umjetničke djelatnosti, kulturne baštine i tradicijskih običaja Priznanja su uručena KUD-u Slavuj i KUD-u Veleševec. Za sudjelovanje u aktivnostima pružanja tehničke pomoći u otklanjanju prijetnji od poplave nagrađeni su Ivica Sučec te Mario i Matija Županić, dok su za iznimne sportske rezultate nagrađene Ana Britvec i Zara Hrvojić.

Aktualno
Orle