FINO I JEDNOSTAVNO

Tajna savršene kajgane je u jednom sastojku

Jaja pripremljena na razne načine smatraju se izvrsnim izvorom hranjivih tvari i savršenim izborom za doručak
scrambled-eggs-6582990_1280 Pixabay/Ilustracija

Volite li dan započeti ukusnom kajganom, evo kako ju možete pripremiti kao profesionalci.

Najprije razbijte jaja i dodajte im žlicu vode koja će kajgani dati posebno prozračnu strukturu. Potom smjesu lagano miješajte, toliko da se žumanjci i bjelanjci dobro sjedine.

Za pripremu ukusne kajgane važno je jaja pripremati na niskoj ili srednjoj temperaturi.

U tavu staviti maslac ili ulje po želji. Kad se mast zagrije dodajte jaja i posolite ih. Nemojte miješati kajganu dok ne vidite da su krajevi pečeni.

Kad se krajevi malo zapeku i stvrdnu smjesu polako počnite povlačiti prema sredini tave, tako će ostatak razmućenih jaja iscuriti, prenosi N1info.hr.

Gastro
Hrvatska