Lijepa vijest za kraj dana

Za 16-godišnjeg Damira Pejića oboljelog od leukemije pronađen donor

Unatoč teškoj dijagnozi, 16-godišnji Vukovarac Damir Pejić uz osmijeh i pozitivno razmišljanje bori se za svoj mladi život
34085327-ace5-485c-a287-d2362e380079 RTL/Screenshot

Damir Pejić, 16-godišnjak iz Vukovara, kojemu je drugi put dijagnosticirana leukemija, ujedinio je Hrvatsku u borbi za pronalazak odgovarajućih matičnih stanica. Brojni su građani danas došli u vukovarski Dom zdravlja kako bi dali krv i upisali se u registar Zaklade Ana Rukavina.

I dok su mnogi pohrlili pomoći – stigla je najljepša moguća vijest – mladom Damiru javljeno je da je pronađen donor, javlja HRT!

Unatoč teškoj dijagnozi, 16-godišnji Vukovarac Damir Pejić uz osmijeh i pozitivno razmišljanje bori se za svoj mladi život.

– Da odem na transplantaciju i da se vratim u normalan život. Nema razloga ni za što drugo osim za pozitivu, kazao je Damir Pejić za HRT.

I zato se cijela Hrvatska ujedinila kako bi pomogla tom hrabrom Vukovarcu.

– Lijek je u nama i bilo bi lijepo da svi koji mogu pomoći, pomognu, svi koji su zdravi, rekla je Katarina Knežević iz Vukovara.

– Voljela bih da mogu pomoći, mislim da je najmanje što svatko može učiniti da dođe i da uzorak pa da pomognemo tom dečku, kazala je Maja Ivanović iz Vukovara.

– Nije teško postati potencijalni darivatelj jer zapravo svi mi nosimo u sebi lijek za nekog potencijalno oboljelog i sretni smo što smo ovdje u Vukovaru, što je jako velik odaziv, rekla je Sandra Zeljković iz Zaklade Ana Rukavina.

U vukovarskom Domu zdravlja prikupljeno je 230 uzoraka, koji se šalju na tipizaciju u Zagreb.

– Ja bih iskoristio prigodu zahvaliti svim građanima Vukovara i okolice, kao i drugih mjesta, koji su ovdje koji su se odazvali na ovu visoko humanu akciju koju provodi Zaklada Ana Rukavina, rekao je Zvonimir Gvozdanović, ravnatelj Doma zdravlja Vukovar.

Damiru je tek 16 godina i ima samo jednu želju – vratiti se u svoj Vukovar.

– Kad ozdravim, treba nastaviti sve normalno, jednostavno, nema tu velikih planova, nadoknaditi ovo vrijeme što sam tu bio za ljeto što bolje mogu, kazao je Damir Pejić.

Svi se nadaju da će iz ove za njega najteže borbe izaći kao pobjednik.

Aktualno
Hrvatska