ZAGREBAČKI LIBERALI

VIDEO / Jelić: Tomašević svjesno diskriminira djecu upisanu u privatne vrtiće!

Tomašević sustavno radi diskriminaciju roditelja, građana Zagreba odlukom da ne želi izjednačiti financiranje za svu djecu, bilo da su u gradskim, privatnim ili vjerskim vrtićima i time svjesno narušava ustavno i konvencijsko pravo djece na jednakost iz Konvencije o pravima djeteta, naglasio je potpredsjednik zagrebačkih liberala Kristijan Jelić
kindergarten-2204239_1920 Pixabay/Ilustracija

Posljedica nejednakog sufinanciranja od strane Grada (i povećanja plaća odgojitelja) je najava povećanja cijena u privatnim vrtićima u Gradu Zagrebu od jeseni u rasponu od 150 do 250 eura.

– Grad je na diskriminatorno ponašanje dopisom upozorila i pravobraniteljica za djecu tražeći da osiguraju jednako financiranje neovisno o tome je li osnivač privatna osoba, vjerska zajednica ili jedinica lokalne samouprave, jer nisu osigurali dovoljan broj mjesta u gradskim vrtićima – tvrdi potpredsjednik GO HSLS Zagreb Kristijan Jelić.

Ističe da u HSLS smatraju da svako dijete u Zagrebu mora imati ista prava, jer njihovi roditelji izdvajaju u gradski proračun isto kao i roditelji čija djeca pohađaju vrtiće kojima je osnivač Grad.

– Privatni vrtići trenutno na skrbi imaju 4800 djece, od čega ih je pola tamo jer to žele, dok je ostala polovica na to prinuđena jer nemaju mogućnost dobiti smještaj u gradskom vrtiću – naglašava Jelić.

– Apeliramo na gradonačelnika Tomaševića da revidira svoju odluku kako bi spriječio daljnju destabilizaciju vrtićkog sustava u Zagrebu – izjavio je potpredsjednik GO HSLS Zagreb Kristijan Jelić.

Grad Zagreb
Izbor urednika
Politika