Recept za zapečenu piletinu u umaku od maslaca
Za pripremu ovog jela ne treba vam nikakvo kulinarsko predznanje, a sastojke vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Uz malo ulja, soli i papra, oni su: pileća prsa, češnjak, maslac, peršin i parmezan.
Zapečena piletina s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka sjajno će ići uz krumpir ili batat na sve načine, ili, u pravom američkom duhu – tjesteninu. Vrijeme pečenja ovist će o debljini pilećih prsa i naravno – pećnici, pa radije provjerite kako napreduje umjesto da se lijepo držite (okvirnog) vremena pečenja, prenosi Pun kufer.
Sastojci:
– 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
– 8 žlica maslaca
– 6 češnjeva češnjaka, protisnutog
– 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
– 1/2 šalice naribanog parmezana
– ulje
– sol
– papar
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
2. Piletinu posolite, popaprite i poslažite u nauljenu posudu za pečenje.
3. U loncu rastopite maslac. Dodajte češnjak i kuhajte na laganoj vatri, stalno miješajući, oko 3 minute. Dodajte peršin pa maknite s vatre. Prelijte maslac sa češnjakom preko pilećih prsa.
4. Pecite otprilike 20 do 25 minuta, dok meso ne bude pečeno.
5. Pospite parmezanom i pecite dok se ne otopi ne dobije lijepu boju.