Ako imate više od 50 godina, u kavu biste uvijek trebali dodati ovaj sastojak
U konzumiranju svih vrsta namirnica pa tako i kave treba imati mjeru kako se ne bi pojavili potencijalni štetni učinci.
Dr. Pamela Peeke naglašava da se nakon 50. godine života mnoge funkcije u organizmu usporavaju, ali da se prehranom to može poboljšati.
Ona smatra da u kavu treba dodavati cimet, a u slana jela kurkumu.
“Kurkuma jača imunitet i smanjuje upalne procese u zglobovima,” objasnila je.
Kurkuma se s razlogom naziva i “kraljicom začina,” a može pozitivno utjecati na očuvanje kognitivnih funkcija, piše N1info.hr.
Jedan gram cimeta dnevno može smanjiti razinu šećera u krvi, lošeg kolesterola i triglicerida.
“Cimet ima protuupalno i antimikrobno djelovanje. Održava razinu šećera u krvi jer usporava pražnjenje želuca nakon uzimanja hrane. Na taj način sprečava nagle skokove ili padove šećera i poboljšava osjetljivost organizma na inzulin,” naglasila je dr. Peeke.