Evo kako napraviti savršen roštilj
Kako je pripremiti i rezati meso?
Komadi mesa za roštilj ne smiju biti pretanki kako se ne bi presušili, ali ni predebeli kako uz rub ne bi zagorjeli, a sredina ostala sirova
Kako odabrati pravu marinadu ?
Marinade, ma koje odabrali, pripremite dan prije i u njih uvaljajte meso. Prije pečenja izvadite meso i ostavite ga na sobnoj temperaturi barem sat
Što s vatrom i rešetkom?
Jačina vatre vrlo je važna. Ako je prejaka, meso će biti pougljenjeno, a ako je preslaba, dobit ćete efekt kuhanja. Bit je u praksi
Kako i kada okrenuti meso?
Sve meso koje se priprema na roštilju ‘trpi’ samo jedno okretanje. Treći je put nepotrebno jer se zbog toga meso može samo presušiti
Što kada se meso skine s roštilja?
To je trik koji majstori koriste kako bi se sokovi u mesu smirili, ocijedio se višak sokova i vode, a meso ostalo sočno i mekano: neka odstoji dobro poklopljeno u zdjeli na toplom, piše Večernji list.