KUPILI IH 30

Nakon rabljenih tramvaja ZET je kupio i rabljene autobuse. Imaju klimu!

Autobusi su u plavoj boji i imaju klimu. Unutrašnjost djeluje očuvano, a MAN je na kilometarsatu imao SAMO oko 350 tisuća kilometara
PXL_050717_17237171 Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon njemačkih rabljenih tramvaja, ulicama metropole vozit će i “novi” polovni autobusi. Užurbano je posljednjih dana u ZET-ovoj garaži u Dubravi jer je, kako piše Večernji list, započela isporuka 30 rabljenih prometala za koje je gradski prijevoznik ove godine namijenio osam milijuna eura.

U ZET-u su potvrdili da će prvi primjerci na ulice već ovih dana.

– Počela je isporuka te očekujemo kako će se prvi autobusi uključivati u mrežu početkom kolovoza jer je potrebno ugraditi sustave za validaciju karata te putna računala za nadzor prometa kojima su opremljena i ostala vozila – ističu u Ozaljskoj 105.

Prema uvjetima ZET-ova natječaja, tražena su vozila koja nisu starija od osam godina.

Autobusi su u plavoj boji i imaju klimu. Unutrašnjost djeluje očuvano, a MAN je na kilometarsatu je imao oko 350 tisuća kilometara. To je otprilike 40 posto radnog vijeka u javnom prijevozu, gdje prometala godišnje prevaljuju 50-70 tisuća kilometara.

Naručeno je u međuvremenu još 30 rabljenih autobusa koji se očekuju tijekom rujna. No teško da će znatnije unaprijediti situaciju jer 56 plinskih autobusa Iveco u vrlo je lošem stanju, a Mercedesove i MAN-ove grize zub vremena i činjenica da su pojedini primjerci prevalili i više od milijun i pol kilometara. Stoga se u ZET-u nadaju da će mlađim rabljenim autobusima ustabiliti polaske i vozni red do dolaska novih pojačanja u flotu

Aktualno
Grad Zagreb