Zasjeda dugoselsko Vijeće

Proračun Grada Dugog Sela raste za 5,8 milijuna eura

Ako Vijeće usvoji prvi ovogodišnji rebalans proračuna, novi proračun Grada Dugog Sela za 2024. iznosit će 34,2 milijuna eura
20240528_125808

Pred dugoselskim vijećnicima u srijedu će se naći prvi ovogodišnji rebalans proračuna koji se uvećava za 5,8 milijuna eura. Ako bude usvojen, novi proračun za 2024. iznosit će 34,2 milijuna eura. O razlozima donošenja rebalansa proračuna na konferenciji za medije govorio je gradonačelnik Nenad Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić.

-Povećanje je najvećim dijelom uzrokovano građevinskim radovima u infrastrukturi prebačenih od lani, ali i novih radova koji su predviđeni za ovu godinu. Što se tiče društvenog dijela tu smo morali najviše povećati subvencije djece u privatnim vrtićima i to za čak 100 eura, odnosno za ukupno 1,5 milijuna eura- kazao je gradonačelnik Nenad Panian najavivši radove na novoj cesti koja ide od II. savskog odvojka prema KTC-u, I.faza uređenja Birtovog klanjca, poduzetničkoj zoni Črnovčak, nogostup u Huzanićevoj s pješačko-biciklističkom stazom te uređenje kampa oko pumptracka.

-To je ono što gradu nedostaje i to se uređuje u velikom zamahu. Napravili smo 18 kilometara nogostupa, šetnica, biciklističkih staza- rekao je Panian, koji vjeruje kako će tijekom ljeta u potpunosti biti završeni radovi na vrtiću u Ostrni, koji bi svoja vrata trebao otvoriti 1. rujna.

Aktualno
Dugo Selo