Potvrdila zamjenica Danijela Dolenec

U Zagrebu bez mjesta u vrtiću ostalo više od 800 mališana

Iz Grada najavljuju kako će do kraja godine otvoriti još četiri dječja vrtića i tako otvoriti nova mjesta za djecu koja su sada na listi čekanja
Zagreb:  Tomašević i Dolenec otvorili  rekonstruirani Dječji vrtić Botinec Igor Soban/PIXSELL

U Zagrebu je još oko 800 djece ostalo neupisano u dječje vrtiće, istaknula je u utorak zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec i poručila da iako je to puno bolja brojka od one iz lipnja, nisu zadovoljni sve dok postoje neupisana djeca u vrtiće.

Dolenec je podsjetila kako su upisi u gradske vrtiće bili u lipnju te da je na upisnom roku bilo 30 posto više zahtjeva nego godinu prije te je nakon roka prigovora bilo upisano 7604 djeteta, a 2716 je ostalo neupisano. Od tada, Grad Zagreb je uspio upisati u gradske vrtiće još 462 djece jer su neki roditelji kojima su mjesta ponuđena na kraju odustali, te zbog bolje organizacije prostora.

Dolenec kaže da su nakon upisa u gradske vrtiće uslijedili upisi djece u privatne i vjerske vrtiće koje Grad Zagreb subvencionira te da su ti vrtići upisali 1453 djece. Također, obrti dadilja, koje subvencionira Grad Zagreb, upisali su 130 djece.

-Sada smo na oko 800 djece koja imaju uvjete, a nisu ostvarila upis u vrtić, bilo u gradski, privatni, vjerski ili obrt dadilja. To je puno bolja brojka nego ona iz lipnja, ali nije brojka s kojom možemo biti zadovoljni jer dok god postoje djeca koja imaju uvjete a ne uspiju se upisati, mi nismo ispunili cilj- istaknula je Dolenec.

Najavila je da će do kraja godine otvoriti još četiri dječja vrtića i tako otvoriti nova mjesta za djecu koja su sada na listi čekanja. Dolenec je podsjetila i da su u lipnju plaće zaposlenih u vrtićima linearno podignute svima za šest posto, a odobrili su i 450 mjesta za pomoćne radnike u jaslicama te 150 novih natječaja na neodređeno za odgajateljice koje su radile na određeno.

Grad Zagreb
Ostalo