VIDEO/FOTO: Stjepan Petek nam je otkrio tajnu dobrih čvaraka
I dok Lengeri svojim taktovima uveseljavaju okupljene posjetitelje na Ribarsko-lađarskoj večeri u Rugvici, Stjepan Petek i njegovi pomagači uhvatili su se posla – pripreme domaćih čvaraka.
-Ovo vam je čista domaća proizvodnja od domaćih pajceka. Procedura je vrlo jednostavna, svježi špek ide u kotel. Špek nikako ne smije biti smrznut i onda se krene s topljenjem. O količini ovisi koliko će to trajati- govori nam gospodin Štef koji se za života napravio čvaraka.
-Sinek, sedam banki je na plećima, tako da imam iskustva s tim- uz smiješak će naš sugovornik, koji nam govori kako je za dobre čvarke najbitnije da se “ne vužgeju”.
-Ne smiju vam pregorjeti. Ako je prenaglo pečenje, onda to nije to- otkriva nam Štef.
A svoje mjesto uz Štefa zauzeo je Jura, koja uz devizu “pij malo, pij dobro” peče rakiju.