Maksimalna podrška

Grad Dugo Selo i ove godine sufinancira prijevoz srednjoškolaca i studenata

Novost je od sljedeće godine sufinanciranje učenicima OŠ Josipa Zorića prijevoz na izbornu nastavu
pročelnik_b.savić

Pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić na današnjoj konferenciji za novinare najavio je nastavak sufinanciranja troškova prijevoza učenika i studenata u novoj školskoj i akademskoj godini.

-Sukladno odluci gradonačelnika i ove godine će se iz gradskog proračuna osigurati sredstva za sufinanciranje troškova prijevoza učenika srednjih škola i studenata s prebivalištem na području Grada za školsku odnosno akademsku godinu 2023./2024.. Pravo na sufinanciranje troškova prijevoza ostvaruju redoviti studenti i srednjoškolci za prijevoz vlakom ili autobusom, a koji sukladno propisanim uvjetima ostvaruju pravo na kupnju mjesečne karte, i to u ukupnom iznosu od 110 eura. U kombinaciji s poticajima koje daje država, pogotovo u smislu prijevoza vlakom, stvarno mislimo da smo omogućili svim srednjoškolcima i studentima maksimalnu podršku i minimalni trošak za prijevoz do škole ili fakulteta- poručio je pročelnik.

-Isto tako kao jedan nadstandard, ali u želji da se svim građanima pruži maksimalne uvjete u korištenju tih usluga gradonačelnik je donio zaključak o prihvaćanju zamolbe OŠ Josipa Zorića o financijskom podmirenju troškova prijevoza učenika koji pohađaju izbornu nastavu njemačkog jezika i informatike. To su pravilu učenici iz naselja Leprovica, Mala i Velika Ostrna te Lukarišće koji izbornu nastavu moraju pohađati u suprotnom turnusu. Kako bi iskoristili sve kapacitete koje nudi osnovna škola želimo na ovaj način dodatno pomoći učenicima te će Grad financirati i taj zasebni prijevoz- najavio je pročelnik Savić čime je Grad omogućio još jednu pogodnost za dugoselske učenike u sljedećoj školskoj godini.

Dugo Selo
Ostalo