Pripreme za parlamentarne izbore?

Tomašević o imenovanju pročelnika: Nema veze s predizbornim dogovorima

Dvoje novih pročelnika povezano je s bivšim strukturama HNS-a i Ankom Mrak Taritaš
tomislav tomašević Igor Šoban/PIXSELL

Odgovarajući na novinarska pitanja, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odbacio je teze da su imenovanja dvoje pročelnika gradskih ureda, povezanih s bivšim strukturama HNS-a i Ankom Mrak Taritaš, povezana s mogućim predizbornim dogovorima o koaliciji za parlamentarne izbore.

U veljači je Ana Pavičić Keselj imenovana za pročelnicu Gradskog ureda za gospodarstvu, a ranije je bila pomoćnica bivšeg HNS-ovom ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Stanko Kordić imenovan za pročelnika Gradskog ureda za obnovu, ranije je bio tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za vrijeme mandata Anke Mrak Taritaš.

– Nikakvih ustupaka prema nikakvim strankama nema, a kamoli za neke dogovore oko koalicije. Od 11 izabranih pročelnika, samo je jedan u mojoj stranci. Vodimo se isključivo time da biramo direktore gradskih tvrtki i pročelnike Gradskih ureda koji mogu dobro odraditi posao, i na toj su poziciji dok ga mogu dobro raditi, ustvrdio je Tomašević.

Poručio je i kako Možemo! za sada nije spreman za takve razgovore, istaknuvši da se tek u ovu subotu na stranačkoj skupštini treba izabrati novo vodstvo stranke.

– Što se tiče razgovora o koaliciji, svi su za njih spremni, ali mi još nismo, nama su prioriteti Skupština i izbor rukovodstva stranke, a onda predizborni i postizborni dogovori, rekao je Tomašević.

Komentirajući nedavni skupštinu nogometnog kluba Dinamo, istaknuo je da se na njoj pokazalo kako njeni članovi i navijači žele promjenu u rukovođenju kluba.

– Većina članova Skupština i većina navijača Dinama apsolutno želi da se upravlja transparentno, po zakonu i demokratično. Da je ekipa ‘bankomata’, ajmo reći, izgubila većinu u toj skupštini, izjavio je rekao je Tomašević. Dodao je da je to put prema izgradnji stadiona kakav Zagreb zaslužuje.

Grad Zagreb
Izbor urednika
Politika